De arrogante knoflookvretende Fransoos

Engelsen zijn preutse theeleuten, Duitsers lopen alleen in lederhozen met een bierpul in hun hand en Fransen zijn luie, arrogante knoflookvreters. Dat is de ervaring van mij en met mij waarschijnlijk nog véél meer vakantiegangers.

Neem nou de Fransen: ze weigeren een woord engels te spreken. Daarbij zijn ze liever lui dan moe. Ze nemen’s middags rustig de tijd om te lunchen, waardoor je als toerist midden op de dag niet eens fatsoenlijk boodschappen kan doen. Als ik zo de reclame van Paturain bekijk, waarin een stel typische Fransmannen (dikke buiken, baretje, liefde voor eten) een stel knappe vrouwen negeren door op de knoflookvelden af te rennen, lijkt deze mijn beeld te bevestigen.In werkelijkheid zijn ze anders. Waarom wij dan tóch dit beeld hebben?

Fransen hebben andere normen en waarden dan wij in Nederland. Neem nou bijvoorbeeld hun “arrogantie” om geen engels te spreken.. Zou dat misschien ook kunnen komen doordat Frans de derde wereldtaal is en ze daarmee dus vaak genoeg vooruit kunnen? Of doordat in Frankrijk alle liedjes en films in het Frans worden nagesynchroniseerd? (Wat bij mij en mijn zusje overigens tot hilarische autoritten leidde). Maar een nog belangrijker reden: ze hoeven nooit naar een ander land op vakantie ! Aangezien zij alles wat nodig is voor een goede vakantie wél in hun eigen land hebben…
Zijn we misschien niet gewoon stiekem jaloers op hun land en vinden we het daarom zo heerlijk om die Fransen af te kraken?

Echter heeft Paturain natuurlijk een heel ander doel met hun commercial: de smaak en het gevoel overbrengen. En dat doen ze slim. Want hoewel alle vooroordelen van hierboven..  welk land geeft nou meer vakantiegevoel en heeft nou een betere keuken dan Frankrijk?!

Reacties graag!

Advertenties

4 gedachtes over “De arrogante knoflookvretende Fransoos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s